3 Mart 2012 Cumartesi

Duvarlar renklensin..

Gelelim evinizi görüntüsünü ortaya çıkartacak asıl mevzuya.. Tabiki de duvarlar, duvar rengi çok önemli. Sıcak renkler daima insanın içini aydınlatır ferahlık verir, soğuk renkler kötü değildir elbette fakat kimisine yaramaz halbuki bence gri tonları çok güzel.. 


En çok beğendiğim duvar rengi mobilyayı da çok güzel gösteriyor.. :))


Pastel tonlar ve duvar sticker dizaynı muhteşem. Ne dersiniz? 

Kırık beyaz oturma odanızda mekanda olduğundan geniş bir görünüm için ideal bir seçim. 

Mavi renk oturma odası için tercih edilecek en uygun renklerden biridir.. 

Canlı renk mobilya tercihiniz için açık renk veya pastel duvar rengi iyi bir seçim olacaktır. 

İç dekorasyonunda özellikle duvar renginiz koyu ise mobilya tercihiniz daha canlı renkler olmalıdır.


Koyu renk duvar dizaynı için beyaz ve açık tonlarda mobilya seçimleri mekanda şık bir atmosfer yaratacaktır..


Tabi ki bir de her rengin bir anlamı varmış, insana kattığı bir enerji varmış. 


KIRMIZI:
Fiziksel gücün, hareketin, canlılığın rengidir. Başlangıçları teşvik eder. Olumsuzluğu kabalık, duyarsızlık olarak ortaya çıkar. Kızgınlığa ve saldırganlığa yol açar. Tamamlayıcısı turkuazdır.


TURUNCU:
Sağlık, canlılık, yaratıcılık, güven, cesaret ve iletişim turuncunun özellikleridir. Mutluluk vericidir.Tamamlayıcısı mavidir.


SARI:
Parlak, neşeli ve sevecendir. Umut aşılar. Alçakgönüllüğü, bilgiyi ve bilgeliği simgeler. Zihinsel karışıklığa da yol açabilir. Tamamlayıcısı mordur.


YEŞİL:
Paylaşımın, işbirliğinin, uyumun ve cömertliğin rengidir. Yatıştırır, güven ve huzur verir. Özgürlük doğal enerjisidir.  Tamamlayıcısı macentadır.


TURKUAZ:
Üst düzeydeki bir değişimin ve dönüşümün simgesidir. Açık fikirli, yardımsever ve gururludur. Dikkati ayakta tutar. Kendini ifadeye yardımcıdır.Tamamlayıcısı kırmızıdır.


MAVİ:
Ruhsal dünyanın ve derin tutkuların ifadesidir. Sakinliği, güven ve sadakâti temsil eder. Yeteneğin, güzelliğin ve sorumluluğun rengidir.Tamamlayıcısı turuncudur.


MOR:
Asaleti, itibarı ve kendine güveni temsil eder. Özerklik ve bütünleniş yükselen özellikleridir. Ruhsal enerji ve sezgilerin rengidir. Yaratıcılık, hoşgörü ve düşünce gücü mor renk ile ilişkilidir. Olumsuz özellikleri unutkanlık ve sabırsızlık şeklinde ortaya çıkar.Tamamlayıcı rengi sarıdır.


MACENTA:
Tüm renklerin en zarifi kabul edilir. İdealizmi temsil eder ve saygı, minnettarlık ve sadakat kavramlarıyla bağlantılıdır. Enerjisi anlayış ve olgunluğu getirir.


BEYAZ, SİYAH VE DİĞERLERİ:
Beyaz tüm ışık tayfını bünyesinde toplamıştır. Enerji sistemini dengeler, temizler. Yaratıcılık duygularını açığa çıkarır ve geliştirir. 
Siyahın aşırılıkları dengeleyici özelliği vardır, ancak tek renk olarak kullanılmaması iyi olur. Kahverengi sosyal dengeyi ve toplum içinde rahatlığı sağlar. Zihin üzerinde etkilidir.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder